İdeal Diyet Listesi Nasıl Olmalı?

İnternetten çeşit çeşit diyet listeleri aramaktan bıktınız mı? Biliyorum ki bıkmadınız. Çünkü yaptığınız diyetlerden sonuç alsanız da muhtemelen bir süre sonra yine kilo sorunu yaşıyorsunuz.

Bu durumun en büyük nedeni, sağlıksız beslenmenize kenarından köşesinden bir yerlerinden devam ediyor olmanızdır. Abur cubur yememenize rağmen sağlıklı beslendiğiniz garanti değildir. Çünkü arada yaptığınız kaçamaklardan, hareketsiz yaşantınızdan ve belki de farkında olmadığınız metabolizma rahatsızlıklarından dolayı kilonuzu koruyamıyor olabilirsiniz.

İdeal kiloya ulaşmak, bir çok kişinin çaba gösterdiği bir konudur. Bu hesaplamaları yaparken, boyunuzun kilonuza oranı, yaş ve cinsiyetiniz göz önünde bulundurularak ideal kilonuz hesaplanır ve bu kiloda olup olmadığınıza göre kilo almanız ya da vermeniz gerekebilir. Sizin için en uygun diyet çeşidi seçimini tahlillerinizi değerlendirterek tabiki bir diyetisyen kontrolü ile yapmalısınız.

Çok zayıf olmak da çok sağlıklı bir durum değildir ama kilo almak için uğraşan kişi sayısı oldukça azdır. İdeal kilonuzu öğrenmek için ideal kilo hesaplama sitelerinden yararlanabilirsiniz.

index (2)

İdeal Kiloya Ulaşmak – İdeal Kiloya Nasıl Ulaşırız

İdeal kilonuza ulaşmak için, fazla olan kilolarınızı zamana yayarak vermelisiniz. Örneğin günlük kalori ihtiyacınız 2000 kaloriyse, bunu 1000 kaloriye düşüren şok diyetler yapmak yerine, 1500 kaloriye düşürerek zamanla kilo verimini sağlamanız önemlidir.

index (1)

Sistemimize kayıtlı diyetisyenler:

Kahvaltı etmeyi, alışkanlık haline getirmeniz oldukça önemlidir. Sabah 06:00 ve 09:00 saatleri arasında kahvaltı yapmanız gerekmektedir. Sabah kahvaltısı için ihtiyacınız olan öğünleri, her gün değiştirebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse ;

Hızlı bir kahvaltı için ;

  • Bir küçük kase mısır gevreği,
  • Bir bardak süt,
  • Bir avuç kuru meyve.

Orta hızda bir kahvaltı içinde ;

  • Bir bardak taze sıkılmış meyve suyu (nar, greyfurt, portakal)
  • Peynir, zeytin, yeşillik, domates,
  • 2 dilim kızarmış ya da tam tahıllı ekmek.

Vakti bol olanlar için kahvaltı seçeneği olarak ;

  • Bir bardak taze sıkılmış meyve suyu (nar, greyfurt, portakal)
  • Peynir, zeytin, yeşillik, domates,
  • 2 dilim kızarmış ya da tam tahıllı ekmek,
  • Şekersiz çay ya da kahve,
  • 1 çay kaşığı reçel ya da bal,
  • 2 adete kadar haşlanmış yumurta.

Bu kahvaltı seçenekleri arasından, zamanınızın kısıtlılığına göre değişiklik gösteren bir şekilde kahvaltı hazırlayabilir, bu ürünleri her gün değişik olarak da tüketebilirsiniz. Tabi bu kahvaltı öğününü sadece diyet için değil, hayatınız boyunca tercih etmelisiniz. Kahvaltı Öğünü ve Diyet Kahvaltı Önerileri yazımızda çok daha detaylı ve sağlıklı diyete yönelik öneriler bulabileceksiniz.

index (3)

Kilo vermek için en önemli olan öğün olarak kahvaltıyı tercih etmelisiniz. Güne zinde başlamak için kahvaltı önerileri sunduğumuz yazımızda, isterseniz kendinize göre küçük değişiklikler yapabilirsiniz.

Ara Öğünler Es Geçilmemeli? Ara Öğünlerde Neler Yiyebilirsiniz?

Ara öğün, aslında çoğu kişinin bir kahve molası verdiği zamanlarda yapılmaktadır. Ara öğün olarak kahve tercih ettiğinizde, yanınıza bir tane bisküvi almanız, sağlıklı beslenme hayallerinizi yıkabilir.

Ara öğünler, metabolizmanın çalışması için oldukça önemlidir. Bu nedenle sağlıklı atıştırmalıklar tercih edilerek ara öğünler geçiştirilebilir.

Ara Öğün Seçenekleri ;

  • Şekersiz nescafe,
  • Beşer adet fındık, badem, ceviz,
  • Bir avuç kuru meyve,
  • Ton balığı,
  • Ayran, kefir ya da bir bardak süt,
  • Proteinli doğal granolalar,
  • Bitki çayları

Öğle ve Akşam Yemekleri

Herkesin beslenme şekli farklıdır. Az ve sık yemeyi tercih edenler ile iki ana öğün yiyenler için farklı öğün seçenekleri oluşturulabilir.

Tatlı krizlerinizin olduğunu düşünüyorsanız, kuru meyveler tüketmeyi alışkanlık haline getirerek bu sorunu da ortadan kaldırabilirsiniz. Et tüketerek protein ihtiyacınızı karşılamanız, öğle ya da akşam yemeği seçenekleri için önemlidir. 100 gram kadar etin yanına, 80 gram kadar sebze yemeği, birer kase salata ve yoğurt tükettiğinizde sağlıklı bir öğlen ve akşam yemeği tüketmiş olursunuz.

index (1)

 

Öğle yemeği yemeyenler, akşam yemeği olarak ilerleyen saatlerde bu tarz bir beslenme sistemi tercih edebilirler. Pilav, makarna gibi yiyecekler tüketilmek istendiğinde, kocaman bir tabak dolusu yemek yerine, daha küçük porsiyonların tercih edilmesi gerekir.

İçecekler

Hayatınızda her zaman olması gereken içecekler, su, yeşil çay, bitki çayları, kefir, taze meyve ve sebze sularıdır. Alkol kullanıyorsanız, kırmızı ya da beyaz şarap gibi doğal olan içecekleri tercih edebilirsiniz. Bunlara ek olarak zayıflama çayları yazımız ile emilim ve sindirim problemlerinize yardımcı olacak tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kola, gazoz gibi asitli içecekleri artık hayatınızdan çıkarmanız önemlidir. İsterseniz, kefir ve yoğurt kullanarak kendinize meyve frozenlerı yapabilirsiniz. Ancak asitli içecekler, aşırı çay ve kahveden mutlaka uzak durmalı, şekersiz çaylar içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.